Brillemode: Hvordan vælger man de rigtige briller?

Brillemode: Sådan vælger du de rigtige briller

Der findes masser af forskellige former for briller, og hvis du nogensinde har prøvet at skulle vælge, ved du, at det ikke er alle, der passer til lige netop dit ansigt. Det kan være irriterende, hvis man har set en med et par briller, som man synes fungerer – og når man så prøver dem, ser de slet ikke ud, som man havde regnet med.

Det skyldes, at det ikke er alle briller, der passer til alle ansigtsformer. Derfor er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i dit ansigts form, når du skal vælge briller. I denne artikel følger en række gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger briller.

Hvilken type briller skal du vælge?

Hvis du er i tvivl om, hvilken type briller du skal vælge, så er du ikke alene – der findes masser af forskellige briller, og det handler om at tage udgangspunkt i din foretrukne stil, samt den måde dit ansigt er formet på.

Skal du eksempelvis vælge små, store, ovale eller runde briller? Og skal de have et kraftigt stel, eller skal de være mere anonyme og minimalistiske? Der er mange ting, du skal tage stilling til, og samtidig bør du være opmærksom på, at brillemode anno 2020 ikke nødvendigvis er den samme som for blot få år tilbage.

Vælg briller, der matcher dit ansigt

Det vigtigste, når du skal vælge briller, er, at de passer til dit ansigt og din personlige stil. Det handler altså om at vælge en stil og facon, som ikke arbejder mod dit ansigt – uanset hvad der så er på mode lige nu. Hvis et kraftigt stel er på mode, er det ikke ensbetydende med, at det nødvendigvis fungerer for dig.

En markant brille med en smule kant kan være med til at kan være med til at flytte opmærksomheden, hvis du ønsker at nedtone noget ved dit ansigt, mens en spinkel brille derimod kan være med til at fremhæve dele af ansigtet – eksempelvis ansigtsformen.

Vælg briller, der får dig til at se yngre ud

Mange ønsker at se yngre ud – og det kan briller være en god hjælp til. Hvis du ønsker, at dine briller skal få dig til at fremstå yngre, end du er, så bør du vælge briller, der passer til din ansigtsform, men som også har nogle af nedenstående elementer.

Vælg en rund model, hvor den øverste kant går op til øjenlåget. Det får dig til at se friskere ud, da øjenlågene bliver skjult og derfor ikke fremstår tunge. Herudover bør du vælge briller, hvor stangen fæstner over midten af brillens glas, da det kan være med til at løfte dit ansigt, så du fremstår yngre.

Herudover bør du undgå dybe brilleglas, der går ned til kinden, hvis du har mørke rander under øjnene. Er det tilfældet, vil disse blive fremhævet, så de bliver endnu tydeligere – og det kommer du ikke til at se yngre ud af. Tværtimod.

Herudover bør du vælge markante briller, der fremhæver de ansigtstræk, du gerne vil have, at andre lægger mærke til. Det kan være høje kindben, en smuk næse eller noget helt andet, der er karakteristisk ved dit ansigt, som du ønsker at fremhæve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *