Gode råd til dig, der skal være mor

Dit liv bliver vendt op og ned, når du bliver forælder. Søvnen er kun ét af de områder, hvor du kan mærke en markant forskel på tiden før og efter baby. Det er normalt og naturligt, at der er forskellige faser, som du skal gennemgå, når du bliver mor.

Der kommer til at være perioder, hvor du er overvældet af glæde – men der kommer også til at være perioder, hvor du tvivler og er usikker omkring dit nye liv. Det kræver derfor, at du ændrer holdning til både dit liv og din fremtid.

Herunder følger en række gode råd, som du henvender sig til dig, der kan se frem til at blive mor indenfor den nærmeste fremtid. Ved at forberede dig grundigt kan du få et forspring, så det hele ikke kommer til at virke lige så overvældende.

Få styr på alt det praktiske, mens du er gravid

Når din baby kommer til verden, skal du bruge tid på en lang række praktiske ting. Det kommer du ikke udenom. Men du kan gøre dig selv en tjeneste ved at forberede så meget som muligt, før det rent faktisk sker. Du kan eksempelvis sørge for at købe baby tøj og babyudstyr, før den lille kommer til verden.

Så snart, barnet er kommer til verden, skal I beslutte jer for, hvilken dagpleje eller vuggestue, I skal melde den lille ind på. Det er en god idé at sikre det så tidligt som muligt, så I har de bedste forudsætninger for at få en plads på en, der er i nærheden af jeres hjem.

Tvivl er en helt almindelig tilstand

Der vil med garanti komme en række situationer, hvor du bliver i tvivl om, hvorvidt du gør det rigtige eller forkerte i forhold til din baby. Det kan komme fra mange steder, men det er vigtigt, at du stoler på din mavefornemmelse, selvom du er i tvivl.

Det gælder dog udelukkende nogle ting – for når det kommer til sundhed og trivsel, er det vigtigt, at du lytter på sundhedsplejersken. Det er dog stadig værd at være opmærksom på, at der her kun er tale om råd og ikke krav. Det er dig, der kender din baby bedst, og derfor kender du også svarene på, hvordan du skal gribe situationen an.

Acceptér, at du kan få brug for hjælp

Som nybagt mor kender du ikke til alt, og det er heller ikke alt, du kan klare på egen hånd. Derfor bør du række ud efter hjælp, når der er behov for det. Alle er forskellige, og det er mødre også – og derfor er det ingen skam at række ud efter hjælp, når der er behov for det.

Alle mødre gennemgår faser, hvor de er i tvivl, og derfor kan det være rart at søge hjælp hos andre, når der opstår tvivl. Det kan være, du har en veninde, som har fået børn før dig. Spørg hende til råds, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *