Trænger dit hår til et boost?

Der kan være mange årsager til, at du ikke synes, at dit hår viser sig fra sin bedste side. Måske har du problemer med skæl? Eller du har problemer med, at dit hår er tyndt og slidt? Håret har ofte stor betydning for selvtilliden, så det kan føles direkte belastende, når du skal ud af døren om morgenen, og det bare aldrig føles som om, du har en god hår-dag.

Der er heldigvis mange ting, som du selv kan gøre, for at komme problemerne med dit hår til livs. Én af dem er for eksempel kosttilskud til hår, der ved løbende brug kan give dit hår et varigt boost. Du kan derfor læse mere om både kosttilskud og andre gode råd nedenfor.

Hvilke vitaminer og mineraler er så gode for dit hår?

Hvis kroppen er i underskud i forhold til vitaminer og mineraler, så går det blandt andet ud over din hårpragt. Der er i den forbindelse nogle helt bestemte vitaminer og mineraler, som skal indgå i dine kosttilskud, for at de er gavnlige for dit hår. Det er især B-vitamin og C-vitamin, som kan være med til at styrke hårstråene indefra. Derudover kan mineralerne, magnesium og jern være med til at støtte kroppen, så dit hår kommer til at fremstå kraftigere og sundere.

Hvilke plejeprodukter kan hjælpe dit hår?

I tillæg til kosttilskud så kan du også bruge en række forskellige hårplejeprodukter til at styrke dit hår. I den forbindelse er det vigtigt, at du husker at gennemfugte dit hår jævnligt, fordi længderne så har en mindre tendens til at spalte og knække. Det gør du ved at bruge en nærende balsam uden sulfater og silikone efter hver hårvask. Derudover bør du også bruge en hårkur med jævne mellemrum. Du kan sagtens lave din egen ved at købe arganolie og sheabutter, som du putter i længderne og lader sidde lidt, før du vasker dit hår.

Kost og hovedbundsmassage

Ligesom det er vigtigt for alle mulige andre dele af din krop, at du spiser sundt og varieret, så er det også gavnligt for dit hår. Forskellige grønne bælgplanter, hvedekim og fuldkornsprodukter er gode kilder til protein, som dit hår vil takke dig for.

Du kan også gøre meget for din hårvækst bare ved at massere hovedbunden. Brug gerne en gummibørste, som er lavet til at stimulere blodgennemstrømningen i hovedbunden. Det vil også hjælpe dig, hvis du har tendens til kløende eller skællende hovedbund.

Følger du disse råd, er du godt på vej til et sundt og flot hår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *