Valg af krøllejern: Sådan vælger du det rigtige krøllejern til dit hår

Hvis du leder efter et krøllejern, der passer til lige netop din hårtype, er det vigtigt, at du ved, hvad du skal kigge efter. I denne guide får du en række gode forslag til, hvordan du vælger det helt rigtige krøllejern. Samtidig får du viden om, hvilke krøllejern der egner sig til forskellige formål.

Det afgørende, du skal finde ud af, er, hvor bred en kolbe, der skal være på dit krøllejern. Der findes mange forskellige slags, og det kan være vanskeligt at finde ud af, hvilket du skal vælge. Hvis du har brug for konkrete eksempler på gode krøllejern, kan du se mere i denne krøllejern test.

Hvilket hår ønsker du, dit krøllejern skal give dig?

Det første, du skal gøre, er at overveje, hvilken type hår krøllejernet skal give dig. Du kan få krøllejer, der giver dig forskellige typer af krøller, men dit valg bør afhænge af, hvilken struktur dit hår har, da nogle krøller udelukkende fungerer med visse typer af hår. Det er derfor vigtigt, at du er bevidst om, hvilket krøllejer der egner sig bedst til netop dit hår, før du vælger

Du bør altid starte med at stille dig selv to spørgsmål, før du vælger krøllejern. Dit svar er med til at afgøre, hvilken type krøllejern du skal vælge. Stil derfor dig selv følgende spørgsmål:

  • Hvilke krøller ønsker jeg at få?
  • Hvilke krøllejern passer til mit hår?

Det kan være vanskeligt at besvare, uden du har noget forudgående viden. Derfor følger her en række informationer, som kan bringe dig nærmere på svarene.

Hvor stor skal kolben på krøllejernet være?

Krøllejernets kolbe bør være lige så stor som de krøller, du gerne vil have. De fleste kolber er mellem 14 mm til 50 mm i bredden, og hver af disse kolber laver forskellige typer af krøller. Hvis du vil have tætte krøller, bør du derfor vælge en kolbe, som er så smal som mulig. Ønsker du derimod større og mere løse krøller, bør du gå efter en større kolbe.

Krøllejern til tætte krøller

Hvis du vil have tætsiddende og stramme krøller, bør du vælge et krøllejern med en kolbe på mellem 15 mm og 25 mm. De egner sig samtidig godt til tyndt og kort hår, der går til skuldrene. Desuden er de også gode til langt og kort hår, som har naturlige krøller, da de på den måde kan få et skarpere og mere signifikant udtryk.

Krøllejern til løse krøller og proptrækkerkrøller

Hvis du ønsker et krøllejern med løsere krøller, bør du gå efter et krøllejern, som har en kolbe på omkring 20 mm. Det må gerne være lidt større eller lidt mindre, men det er væsentligt, at du vælger et på omkring 20 mm. Hvis du vil have løsere krøller, kan du børste dem forsigtigt, når de er blevet krøllet, så de løsner sig.

Krøllejern af denne størrelse egner sig perfekt til dig, der har kort eller mellemlangt hår. Du kan også vælge det, hvis du vil have løse krøller, men har tyndt eller glat hår.

Krøllejern til sprælske krøller

Et krøllejern, der har en kolbe på omkring 38 mm, egner sig godt til dig, der ønsker løse, rodede og sprælske krøller. Det er godt at bruge, hvis du ønsker krøller, der ligner, at du netop har taget en dukkert ved stranden. De giver nogle voluminøse krøller, som giver et Hollywood-look.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.