Undgå hårtab: 3 tips til at bevare dit smukke hår som kvinde

Folk taber deres hår af forskellige årsager, hvoraf de mest almindelige er helbredsproblemer som skjoldbruskkirtelproblemer og stress.

Vidste du dog, at 50 % af kvinder oplever en vis grad af hårtab, når de når overgangsalderen? Hårtab hos kvinder skyldes en række årsager, herunder arvelighed, alder, hormoner efter graviditeten og andre faktorer.

For mange kvinder i dag er håret en vigtig del af ens personlighed og er med til at sikre et sundt selvværd. For at undgå de ødelæggende virkninger, som hårtab kan have på en kvindes selvtillid, er her en række tips til at forebygge eller håndtere hårtab blandt kvinder

1) Begynd at pleje dit hår tidligt

Da hårtab kan være arveligt, er det bedst at begynde at forebygge hårtab, mens du er ung. Hvis din mor ligeledes har problemer med hårtab, er det sandsynligt, at du også vil få det. Ved at pleje dit hår regelmæssigt, kan du forhindre hårtab senere i livet.

Det er vigtigt at bruge en god shampoo og balsam, ligesom det er væsentligt, at du ikke vasker dit hår for ofte. Undgå skrappe kemikalier og stylingredskaber såsom krøllejern eller ruller, som kan skade håret og forårsage yderligere udtynding.

2) Nøglen til et sundt hår ligger i kosten

En sund kost er en anden vigtig faktor, når det kommer til at forebygge hårtab hos kvinder. Zink, jern, omega-fedtsyrer, proteiner og kiselholdige fødevarer såsom tofu bidrager alle til sund hårvækst – og det er derfor vigtigt, at disse indgår i din kost.

Derudover er det vigtigt at undgå at spise for meget sukker. Sukkerhøjdepunkter efterlader kroppen med en pludselig mangel på nødvendige næringsstoffer og mineraler såsom jern, calcium og D-vitamin, som er afgørende for at opretholde et stærkt hår.

Det er også en god idé at drikke rigeligt med vand, da hydrering er afgørende for at fremme hårvækst indefra hovedbunden. At drikke nok vand fremmer også udskylningen af giftstoffer, der kan beskadige hårstråene og skade hårsækkene.

3) Undgå hårvækstprodukter

Selvom visse hårvækstsprodukter er utroligt populære, har de sjældent nogen egentlig effekt. Det gælder særligt, hvis du døjer med genetisk hårtab. Hvis du mener, at du har et hårtabsproblem, skal du sørge for at konsultere en hudlæge eller en anden professionel for at få råd. Læs mere her.

Derudover er det bedst ikke at stole for meget på disse produkter og forvente, at dit hår automatisk vil reparere sig selv. I stedet bør du fokusere på at forhindre, at problemet bliver værre ved at følge de råd, du får i denne artikel.

4) Overvej extensions

Extensions er en anden god mulighed, selvom det ikke direkte giver dig mere hår. Det er en dyr mulighed, da alle ikke har mulighed for at gå til frisøren med jævne mellemrum. Derfor bør dette være blandt de sidste udveje, såfremt du har råd til dem.

Og husk, at naturligt ikke altid er det samme som smukt. Mange mennesker antager, at håret skal være naturligt, før det ser godt ud, men det er ikke sandt. Så længe, du føler dig godt tilpas, er alt, som det skal være. Det vigtigste er, at du føler dig smuk!

5) Beskyt dig selv mod stress

Stress er en anden faktor, der kan udløse skaldethed blandt kvinder. Dette kommer måske ikke som nogen overraskelse, men det har en større indflydelse, end man skulle tro. Kvinder, der oplever betydelige udsving i enten deres følelsesmæssige eller fysiske tilstand, vil være i risikozonen, når det kommer til hårtab.

For at beskytte mod stressrelateret hårtab kan du prøve at spise fødevarer med et højt indhold af B-vitaminer og zink; disse næringsstoffer nærer de kirtler, som producerer hormoner, der bidrager til sund hårvækst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *