Sådan undgår du tør hud

Hvis du har prøvet at have tør hud, ved du sikkert kun alt for godt, hvor irriterende og frustrerende, det kan være. Dels fordi det kan være ubehageligt med tør hud, da huden kan blive om og sågar komme til at svie, men dels også fordi at det rent kosmetisk kan se træls ud med tør hud. Af samme grund vil de fleste gerne forsøge at undgå at få tør hud. Spørgsmålet er så blot – hvordan gør du det?

Derfor får du tør hud

Hvis du skal undgå at få tør hud, er det meget naturligt at se nærmere på, hvorfor du overhovedet får tør hud til at starte med. Når du får tør hud, skyldes det ganske enkelt, at det yderste lag hud mangler væske. Det kan der være flere årsager til, men en af dem er, at huden blandt andet består af nogle talgkirtler, som holder på fedtet, og som dermed er medvirkende til at fugte huden og holde den smidig. Med alderen falder antallet af talgkirtler i huden, og dermed også hudens egen evne til at holde sig fugtig.

Det er dog ikke kun huden selv, der er skyld i, at du kan få tør hud. Der findes også flere udefrakommende faktorer, der kan påvirke hudens fugtighed. Det gælder f.eks. vejret. Har du prøvet at være udenfor i kold og tør luft gennem længere tid, ved du formentlig kun alt for godt, hvordan vejret kan påvirke hudens fugtighed.

Pointen er altså egentlig blot, at der findes mange forskellige årsager til, at du får tør hud.

Fugt huden med de rette produkter

Hvis først du har fået tør hud, er der heldigvis gode råd herfor. Der findes nemlig forskellige produkter, som du kan bruge til at fugte din hud, så den bliver blød og lækker igen. Her er det helt oplagt at bruge en god body lotion. En god body lotion fungerer således, at den fugtgiver din hud uden at gøre den fedtet, og da den – som navnet også indikerer – kan bruges over hele kroppen, er en body lotion din ven i nøden, når først den tørre hud har vist sig.

Når du skal købe en body lotion, er det en god idé at se lidt nærmere på de ingredienser, der findes i produktet. Her kan du med fordel vælge en lotion, der indeholder forskellige økologiske olier og sheasmør, som er meget gavnlige for din hud. Vælger du en sådan body lotion, vil du kunne vinke farvel til tør hud inden længe!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.