Vegansk proteinpulver: Er det lige så godt som den animalske version?

Virker vegansk proteinpulver lige så godt som animalsk?

Vegansk proteinpulver vinder mere og mere frem, i takt med at vi bliver mere bevidste omkring dyrevelfærd, samt hvad vores kødforbrug har af konsekvenser for klimaet. Vegansk proteinpulver er det vegetariske alternativ til den animalske version, men er det lige så godt? Få svaret i artiklen herunder.

Hvorfor vælge vegansk proteinpulver?

Den animalske proteinpulver indeholder en lang række ingredienser, som ikke lige frem passer godt ind i den veganske livsstil. Veganisme går i sin enkelthed ud på at undgå produkter, der anvender ingredienser fra dyr – herunder æg, fisk, kød, mejeriprodukter og andet der stammer fra dyr.

Det er dog ikke udelukkende den veganske livsstil, der afgør, om du bør bruge vegansk proteinpulver. Er du eksempelvis laktoseintolerant, vil proteinpulver uden animalske proteiner som eksempelvis komælk også være at foretrække.

Er der nogle fordele ved vegansk proteinpulver?

Den største fordel ved vegansk proteinpulver er, at der ikke anvendes animalske proteiner. Det er imidlertid ikke den eneste fordel – det veganske proteinpulver indeholder også en lang række andre næringsstoffer, som du ikke får, når du køber den animalske udgave.

Der findes flere forskellige varianter af vegansk proteinpulver, som hver især har sine egne fordele. Du kan vælge mellem proteinpulver, som er baseret på soja, ærter, græskar, brune ris eller hamp. Køb vegansk proteinpulver her eller klik for at se de varianter, du kan vælge mellem.

Udover disse fordele er der et stort indhold af fibre, vitaminer og mineraler i vegansk proteinpulver – det får du ikke i den animalske version. Det betyder, at vegansk proteinpulver er et sundt supplement til din normale kost, da der er masser af næringsstoffer i den.

Virker vegansk proteinpulver lige så godt?

Der er intet entydigt svar på, om vegansk proteinpulver virker lige så godt som den animalske variant, men flere studier tyder på det. Der er mange forskellige udgaver af vegansk proteinpulver, hvorfor du med fordel kan forsøge dig med de enkelte, indtil du finder den, der virker bedst for dig.

Der er forskel på, hvilke proteinkilder der anvendes, hvorfor disse har forskellige egenskaber og smage. Det handler om at vælge den, du bedst kan lide – og du har altid mulighed for at blande den op med en anden smag, hvis du ikke bryder dig om smagen.

Vælg en proteinkilde, du ikke får gennem kosten

Det er vigtigt, at du spiser varieret, selvom du supplerer med proteinpulver. Du kan dog med fordel vælge et vegansk proteinpulver, som er baseret på en proteinkilde, du sjældent får gennem din naturlige kost. Du bør derfor se proteinpulveret som et supplement til dine måltider.

Indtager du ofte tofu og sojamælk, vil det være klogt at anvende et vegansk proteinpulver, som ikke er baseret på soja. Det vil gøre, at din proteinkilde bliver mere varieret, hvilket er at foretrække, uanet om du lever vegansk eller også spiser kød fra tid til anden.

Hvis du ikke kan lide smagen af proteinpulveret, kan du altid forsøge at camouflere smagen. Generelt er det ærteprotein, som er mest neutral, hvorefter græskarprotein ligger lige i hælene. Hvis du ikke kan lide nogle af varianterne, kan du forsøge af camouflere smagen med kakaopulver, citronskal eller lignende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.